Dalti

Dalti

Ce tipuri de dalti cunoastem si cum le folosim? Acesta intrebare des pusa are raspunsul pe site-ul nostru topdefender.ro

Dalti pentru sculptura in lemn:

  1. Convexe: cele mai multe sunt de tip lingura. Acestea va ajuta sa dati forma finala pentru frunze, flori, tulpini etc. Acestea se folosesc de regula pe partea exterioara a sculpturii.
  2. Concave: in forma de U, sunt greu de scutit, dar nu imposibil. Daltile concave se folosesc fara ciocan si de cele mai multe ori sunt utilizate pentru curatat si finisat in locuri unde cele drepte nu pot fi folosite
  3. Drepte : sunt cele mai cunoscute, gasindu-se in fiecare atelier. Daltile drepte sunt folosite la curatare, decupare in functie de necesitati.
  4. In profil V: Aceste profile de dalti sunt esentiale pentru a incepe o sculptura, pentru a da forma si pregatim pentru celelalte operatiuni. Daltile in V sunt de diferite dimenisiuni si vor definitiva modelul,prin curatarea si forma nervurilor, mai ales daca este un model floral.

Dalti pentru beton drepte sau ascutite ( SPIT) folosite in lucrari de stemuire si demolare in zidarie si beton, lucrari de pasuire in zidarie si beton, asanarea rosturilor, decopertarea armaturilor etc.

Product added to wishlist
Product added to compare.