Sistem injectie si evacuare

Sistem injectie si evacuare

Sistem injectie si evacuare de la topdefender.ro.

Sistemul de evacuare este alcatuit din mai multe tevi si amortizoare de sunet care au rolul de a ghida spre exterior gazele arse in motor. 

Componentele acestui sistem:

  1. Galeria de evacuare : colectarea gazelor arse
  2. Catalizatorul: filtrarea gazelor arse; reduce emisiile de gaze poluante; aproximativ 90% din gazele evacuate de motor pot fi neutralizate cu ajutorul catalizatorului.
  3. Sonda lambda:senzor care detecteaza nivelul concentratiei de oxigen din gazele de esapament.
  4. Toba intermediara: forma unui tub, din metal, in interior se regasesc site cu rolul de a stompa sunetul pana la un nivel acceptabil. Aceasta este pozitionata sub masina in dreptul motorului.
  5. Toba finala: ultima componenta a sistemului de evacuare. se afla sub masina, in partea din spate, cu rolul de a reduce zgomotul. Legatura dintre cele doua tobe, intermediara si finala, se face cu ajutorul unei tevi de esapament.

Factori care au o actiune negativa asupra acestui sitem :

  • temperatura foarte ridicata ( 800*C la o viteza aprox 100 km/h)
  • folosirea automobilului pe distante scurte, formandu-se pe peretii interni ai sistemului de evacuare vapori care corodeaza
  • stropii de apa, noroiul si sarea de pe strada, care vor determina ruginirea etc.

Un injector este o supapa care injecteaza carburantul la motoarele cu ardere interna, fie in canalul de admisie, intr-o antecamera de ardere sau direct in camera de ardere al motorului

Product added to wishlist
Product added to compare.