Lista de produse dupa marca DuPont

DuPont de Nemours, Inc. , cunoscută în mod obișnuit sub numele de DuPont , este o companie americană formată prin fuziunea Dow Chemical și EI du Pont de Nemours and Company la 31 august 2017 și derivările ulterioare ale Dow Inc. și Corteva . Înainte de spinoffs, aceasta era cea mai mare companie chimică din lume în ceea ce privește vânzările. S-a raportat că fuziunea valorează aproximativ 130 de miliarde de dolari. Cu venituri totale din 2018 de 86 de miliarde de dolari, DowDuPont s-a clasat pe locul 35 pe lista Fortune 500 din 2019 a celor mai mari corporații publice din Statele Unite. DuPont are sediul în Wilmington ,Delaware , în statul în care este încorporat de la fondarea vechiului DuPont în 1802.

În termen de 18 luni de la fuziune, DowDupont a fost împărțit în trei companii cotate la bursă, axate pe agricultură (Corteva), știința materialelor (Dow Inc.) și produse de specialitate (DuPont).

La 11 decembrie 2015, EI du Pont de Nemours and Company , cunoscută în mod obișnuit sub numele de „DuPont”, a anunțat o fuziune cu Dow Chemical Company, într-o tranzacție pe acțiuni. Compania combinată, DowDuPont, avea o valoare estimată la 130 de miliarde de dolari, fiind deținută în egală măsură de acționarii ambelor companii, menținând totodată cele două sedii. Fuziunea celor mai mari două companii chimice din SUA s-a încheiat la 31 august 2017. 

Ambele consilii de administrație au decis că, în urma fuziunii, DowDuPont va urmări o separare în trei companii independente, tranzacționate public: o agricultură, o știință a materialelor și o companie de produse de specialitate.

  • Activitatea agricolă - Corteva Agriscience  - unește unitatea de protecție a semințelor și a culturilor Dow și DuPont , cu un venit aproximativ de 16 miliarde de dolari. 
  • Segmentul de știință a materialelor - numit Dow - constă în unitatea de materiale Performance Performance a DuPont, împreună cu Plasticul, materialele și substanțele chimice, infrastructura și soluțiile pentru consumatori Dow, dar exclude activitatea de materiale electronice a Dow. Veniturile combinate pentru această ramură totalizează aproximativ 51 de miliarde de dolari.
  • Unitatea de produse de specialitate - numită DuPont - include Nutriția și sănătatea DuPont, Biosciences industriale, Siguranță și protecție și Electronică și comunicații, precum și activitatea de materiale electronice menționată mai sus de Dow. Veniturile combinate pentru produse de specialitate totalizează aproximativ 12 miliarde de dolari. 

Au fost înființate comitete consultative pentru fiecare dintre întreprinderi. Ed Breen, directorul executiv al DuPont, va conduce Comitetele pentru agricultură și produse de specialitate, iar CEO-ul Dow, Andrew Liveris, va conduce Comitetul pentru știința materialelor. Aceste comitete au fost destinate să-și supravegheze afacerile respective și ar lucra împreună cu ambii CEO la separarea programată a entităților independente ale afacerilor. Anunțată în februarie 2018, divizia de agricultură a DowDuPont se numește Corteva Agriscience, divizia de știință a materialelor se numește Dow, iar divizia de produse de specialitate se numește DuPont. În martie 2018, s-a anunțat că Jeff Fettig va deveni președinte executiv al DowDuPont la 1 iulie 2018 și Jim Fitterlingar deveni CEO al Dow Chemical la 1 aprilie 2018.  În octombrie 2018, unitatea agricolă a companiei a înregistrat o pierdere de 4,6 miliarde de dolari în al treilea trimestru după scăderea obiectivelor sale de vânzări și profituri pe termen lung. 

În 2019, DuPont și-a finalizat spin-off-ul de la DowDuPont.

În februarie 2020, DuPont a anunțat că îl readuce pe Edward D. Breen în funcția de CEO după ce i-a demis pe fostul director executiv Mark Doyle și directorul financiar Jeanmarie Desmond la mai puțin de un an după ce și-au asumat rolurile. Lori D. Koch, anterior șef relații cu investitorii, își asumă poziția de director financiar. 

4022-Combinezon de protectie PROSHIELD MULTICLEAN alb
Produs disponibil cu alte optiuni
Vrei sa fte protejezi de particulele radioactiva, praf sau substante chimice? Incearca combinezonul antistatic, cu gluga, din polipropilena si inchiderea cu fermoar cu fenta, etans Proshiel Multiclean marca DuPont. Acest combinezon este impermeabil, insa are ventilare in zona spatelui, ceea ce va ofera confort in timpul activitatilor.Poate fi utilizat in clinici, spitale, farmacii, laboratoare, service-auto, vopsitorii etc.
4070-Combinezon de protectie galben DUPONT™ TYCHEM® 2000 C
Combinezon de protectie galben TYCHEM2000C , categoria III de uzură de protecție, tip 3, 3b, 4, 5 și 6
Acesta protejează împotriva particulelor radioactive, fibrelor, sângelui, virusurilor și bacteriilor.
Inchiderea cu fermoar acoperit cu un plasture, gluga, cusăturile acoperite, mansete elastice - pentru o etansare mai eficienta
151,82 lei
Nou
4072-Combinezon de protectie antichimic DUPONT™ TYCHEM® 2000 C + protectie picioare
Combinezon de protectie galben TYCHEM2000C , categoria III de uzură de protecție, tip 3, 3b, 4, 5 și 6
Acesta protejează împotriva particulelor radioactive, fibrelor, sângelui, virusurilor și bacteriilor.
Inchiderea cu fermoar acoperit cu un plasture, gluga, cusăturile acoperite, mansete elastice - pentru o etansare mai eficienta
156,98 lei