Lista de produse dupa marca Ansell

Ansell este o companie australiană care produce mănuși de protecție industriale și medicale . Anterior a fost bine cunoscut ca producător de prezervative, dar a vândut acea divizie în 2017.

Primii ani

Ansell a fost înființată ca Dunlop Pneumatic Tire Company of Australasia Ltd în 1899, când Dunlop Pneumatic Tire Company din Regatul Unit și-a încorporat sucursala australiană, înființată în 1893, și a plătit-o pe bursele australiene. În 1906 compania și-a schimbat numele în Dunlop Rubber Company of Australasia Ltd și în 1929 a schimbat-o din nou, în urma unei fuziuni cu Perdriau Rubber Company, în Dunlop Perdriau Ltd.

În acest moment, afacerea principală a companiei era producția de anvelope pentru automobile. Compania sa extins în alte produse din cauciuc, inclusiv încălțăminte în 1948. În 1967, compania și-a schimbat numele în Dunlop Australia și a continuat să se diversifice. 

În 1969, Dunlop Australia a achiziționat Ansell Rubber Company, care a fost fondată în 1929 (inițial sub numele de EN Ansell & Sons) de Eric Norman Ansell, pe atunci lucrător pentru Dunlop Rubber Company din Australasia. Ansell a început să dezvolte prezervative înainte de a se muta în alte zone, cum ar fi măști de gaz și baloane meteorologice, precum și a dezvoltat primele mănuși de latex de unică folosință, produse în serie. 

Dunlop Australia a continuat să se extindă. În 1980 a achiziționat un concurent și a devenit cunoscut sub numele de Dunlop Olympic, iar în 1986 și-a schimbat numele în Pacific Dunlop , reflectând expansiunea sa geografică. În 1986, a încheiat o asociere cu Goodyear Tire pentru a produce și distribui anvelope în Australasia. Pacific Dunlop s-a diversificat în îmbrăcăminte, baterii, produse de îngrijire medicală și alimente, iar la mijlocul anilor 1990 era una dintre cele mai mari 20 de companii din Australia, cu operațiuni în 20 de țări. 

La sfârșitul anilor '90, Pacificul a suferit din cauza scăderii profiturilor și a unei datorii mari. A început un program de dezinvestire, vânzându-și afacerile cu produse alimentare și baterii. Companiile de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost lansate ca Pacific Brands în 2001, iar compania a decis să se concentreze asupra produselor medicale ale filialei sale Ansell. În cele din urmă, în 2002, compania și-a schimbat numele în Ansell Limited. 

Ultimii ani 

  • 2011, achiziționarea Sandel Medical Industries,  un lider recunoscut în dezvoltarea produselor de unică folosință de siguranță a personalului și a pacienților în SUA.
  • 2012, achiziționarea produselor de protecție Trelleborg, furnizor de costume de protecție chimică și Comasec,  jucător pe piața europeană a mănușilor de echipament de protecție personală .
  • 2013, achiziționarea Midas, un producător coreean și furnizor de mănuși industriale tricotate rezistente la tăiere și Hércules, un producător de echipamente de protecție individuală în Brazilia.
  • 2014, achiziționarea BarrierSafe Solutions International, un furnizor nord-american de mănuși de unică folosință și Hands International, un producător de mănuși din Sri Lanka .
  • 2017, vânzarea afacerii de wellness sexual către companiile chinezești Humanwell Healthcare și CITIC Capital. Achiziția a fost finalizată în același an. 
  • 2018, achiziționarea Digitcare, un furnizor de mănuși de examen și specialitate din SUA.

Mărci și produse 

Ansell are diverse mărci secundare care operează în întreaga lume pentru produsele sale de mănuși de protecție

Manusi CRUSADER FLEX 42-445 Ansell Cerva
Mănuşi cusute din tricot ţesut , imersate în nitril, căptuşeală din material neţesut protecţie împotriva contactului termic până la 200°C.
97,58 lei