Menghine

Menghina triaxiala rotativa cu nicovala, 125mm, KD1102, Kraft&Dele
  • -10%
Ultimele produse in stoc
Menghine

Menghina triaxiala rotativa cu...

180,85 lei 200,94 lei
Se afiseaza 1-26 din 26 produs(e)

Magazinul topdefender.ro va pune la dispozitie o gama larga de menghine, fie fixe sau mobile, pentru lemn sau metal, cu vacuum sau cu clema.

Menghina este o unealta nelipsita din atelierul dvs, daca lucrati cu metal sau lemn, aceasta are rolul de a asigura o pozitie fixa si stabila a materialului pe suprafata de lucru. Cu acest accesoriu poti taia, freza sau gauri corect si pentru a respecta dimensiunile si detaliile.

Mengina este compusa dintr-o falca fixa si una mobila, care poate fi deplasata pentru a prinde sau elibera materialul cu care se lucreaza. Mobilizarea obiectului se face de regula manual, cu ajutorul unui surub de strangere.

Inainte de a decide cu ce fel de menghina iti completezi atelierul, iti recomandam sa vezi tipurile de meghina disponibile:

  1. Menghina frontala: se monteaza pe o laterala a bancului de lucru. Mentine in pozitie verticala, obiectele pe care doresti sa le tai, gauresti, slefuiesti sau pentru orice alta operatiune. Este un model fix. Poate fi confectionata din lemn sau metal.
  2. Menghina de picior: se monteaza verical, pe un picior al mesei sau bancului de lucru. Diferenta dintre menghina frontala si cea de picior consta in pozitionarea materialelor.
  3. Menghina tip coada: o vesiune fixa, instalata in structura bancului de lucru, pe lungime, pe una din lateralele sale.Vor fi inserate elemente de fixare, la distante egale, ce vor fi coborate in structura mesei atunci cand nu sunt utilizate si ridicate cand este nevoie ca obiectul sa fie fixat.Toate cele mentionate anterior sunt pentru obiecte din lemn.
  4. Modele pentru metal:in general cu doua falci din fier care asigura prinderea obiectului si fixarea acestuia. Aici exista menghina fixa si cea rotativa.Cea fixa pozitionata pe bancul de lucru, iar cea rotativa isi poate modifica pozitia pentru a putea prinde mai bine elementele care necesita fixare.
  5. Cu vacuum sau clema: Menghina cu vacuum inseamna asezarea dispozitivului cu baza pe o suprafata neteda si actionarea unui levier care creaza vacuum intre aparat si bancul de lucru. Optiunile cu clema sunt mobile.Montajul nu trebuie sa fie permanent pe bancul de lucru.Se prind pe margine printr-un sistem cu surub.
  6. Menghine pentru tevi - din cauza formei rotunde a tevilor,ceea ce face mai dificila mentinerea fixa, preduspuse pentru alunecare, este necesara o menghina cu design special. Varianta cu lant este benefica, aceasta fiind alcatuita dintr-o falca de prindere in forma de V si un lant asemanator celui de bicicleta, care asigura prinderea tevii in spatiul creat de falca. O alta varianta pentru tevi este cea de "jug" cu doua falci de constructie in forma de V, cu suprafete dintate pentru o prindere cat mai buna.
  7. Menghina de mana: potrivita pentru activitati casnice si materiale de mici dimensiuni. Are forma similara unui cleste, insa bratele pot fi stranse contolat, cu ajutorul unui surub si mentinute pe pozitie, pentru a fixa obiectul. O alta varianta ar fi menghina de mana cu inel, falcile fiind curbate catre maner, pentru a permite incadrarea tevilor si tuburilor.
  8. Menghine inclinate : sunt prevazute cu o baza statica, care se fixeaza pe bancul de lucru, un corp cu falci care se roteste in jurul axului pana la 90 grade fata de baza, adaptandu-se pozitiei obievtului la unghiul necesar de prelucrare.
Product added to wishlist
Product added to compare.