Burghie si sfredele

Burghie si sfredele
Se afiseaza 1-60 din 75 produs(e)

Magazinul Top Defender va ofera o gama larga de accesorii si consumabile pentru masinile de gaurit si insurubat. Categoria de burghie si sfredele este acum la dispozitia dumneavoastra.

Dupa cum bine stiti burghiul este destinat de cele mai multe ori lucrului cu metale sau beton, insa se poate utiliza si pe suprafete lemnoase, iar sfredelul este o scula pentru gaurirea lemnului. 

In gama noastra de produse veti gasi mai multe tipuri de burghie:

  1. Burghiul elicoidal - folosit pentru gauri precise si egale ca marime, utilizand de preferinta coarba. Varful are forma unui filet de surub astfel facilitand patrunderea in suprafete, fara efort manual. Spirala evacueaza rapid aschiile, lasand o gaura perfecta. Acest tip de burghiu poate fi ascutit cu ajutorul unei pile moi.
  2. Burghiul cu varf de centare - utilizat cu masini de gaurit electrice ale caror viteze de rotatie sunt reglate in functie de diametrul sculei. Extremitatea taietoare are doua muchii inclinate si un varf ascutit, patrunzand in lemn, acesta descrie un con care ghideaza burghiul si evita abaterea de la axa de gaurire.
  3. Burghiul cu rigleta- permite obtinerea unor gauri de dimensiuni variate. Rigleta se regleaza usor cu ajutorul unei chei plate, pentru obtinerea gaurilor de diametrul dorit. Se utilizeaza de preferinta cu coarba, deoarece este necesara o rotatie lenta.
  4. Prelungitoare pentru burghie - pentru burghiele elicoidale si plate exista prelungitoare care permit efectuarea unor gauri adanci. Aceste accesorii pot fi montate doar pe coarbe, nu si pe masinile electrice de gaurit. 
  5. Burghiul cu trei varfuri - recomandat pentru gaurile de diametre mici in lemn si derivatele lemnului. Seamana cu burghiul pentru metal, dar are trei muchii taietoare, care, la fel ca burghiul plat, ghideaza pastrunderea si produce gauri curate si calibrate. Ascutirea se realizeaza la piatra de polizor.
  6. Burghiul pentru beton - utilizat pentru gauri in caramida, piatra, ceramica etc. Extremitatatea sa este placata cu carbura de tungsten ( otel HSS sau material greu, aliaj care contine parti egale de atomi de carbon si tungsten), definit printr-o duritate mare ce asigura performantele taierii si longevitatea sculei. De obicei este montat pe un ciocan rotopercutor pneumatic, acest tip de burghiu fiind utilizat atat in rotatie cat si in percutie pentru a gauri materialelel cele mai dure. Ascutirea se face de catre un profesionist.
  7. Burghiul pentru metale - din otel rapid superior, capabil sa gaureasca majoritatea metalelor ( fier, otel, fonta, alama, aluminiu etc). Aceste este format din doua muchii taietoare spirale si un varf conic ascutit la 120*. Pentru o utilizare corecta trebuie sa fie montat pe o masina de gautir electrica, a carei rotatie va fi adaptata la diametrul sau. Ascutirea se realizeaza la piatra de polizor. Unghiul varfului creste cu cat materialul care trebuie gaurit este mai moale (ex. 140* pentru aluminiu si 160* plastic.)
Product added to wishlist
Product added to compare.