Masina de gaurit si insurubat

Se afiseaza 1-50 din 69 produs(e)

Cum sa utilizati masina de gaurit si insurubat

Acest instrument este utilizat atat in constructii, ateliere cat si in activitatile zilnice.

In urmatoarele randuri va vom explica cum trebuie sa setati masina de gaurit si insurubat pentru utilizare:

  1. Butonul de control inainte/inapoi - este un cumulator care schimba directia mandrinei in functie de cum este apasat. Exista sageti care va vor indica acest lucru. Pentru a bloca masina de gaurit, comutatorul va fi asezat in pozitia centrala.
  2. Reglarea vitezei - cele mai multe masini de gaurit au doua viteze, insa exista si instrumente cu trei viteze pentru o reglare mai fina. prima viteza este cea mai mica si este ideala pentru suruburile de conducere. Cea de-a doua viteza este mediue sau cuplu folosita pentru foraj sau conducere. Cea de-a treia viteza este cea mai mare si este utilizata pentru foraj sau conducere elemente de fixare. Comutatorul de vitezase regleaza cu masina de gaurit oprita altfel se poate deteriora angrenajul.
  3. Reglarea ambreiajului - cea mai importanta caracteristica a bormasinii. Aici veti regla turatia, aveti in jurul mandrinei o lista numerotatata de la 1 la 10 sau de la1 la 20. Cu cat numarul creste, cu atat este mai rapid cuplul condus.
  4. Masina de gaurit si insurubat cu percutie - folosita pentru a gauri in caramida sau zidarie. Masina de gaurit cu percutie va da lovituri consecutive in perete pentru a permite gaurirea acestuia. Daca doriti sa schimbati de pe modul de insurubare pe modul de percutie, fixati sageata ce se afla deasupra mandrinei pe pictograma de ciocan.
  5. Mandrina - pentru a atasa biti sau burghiuri in masina de gaurit si insurubat trebuie sa deschideti mandrina prin rotirea ei in sensul opus acelor de ceasornic, a.i. se vor distanta dintii si puteti introduce bitii sau burghiele inauntru, apoi invartiti mandrina la loc in sensul acelor de ceasornic pentru a o strange. Se apasa pe tragaci si se observa daca bitul este asezat corespunzator.
  6. Indicator de incarcare acumulator - majoritatea masinilor cu acumutor au n indicator cled prin care se observa cat de mult este incarcata bateria. Atunci cand bateria se descarca, bormasina se opreste pur si simplu.

Masina de gaurit si insurubat este foarte utila pentru lucratorii profesionali cat si pentru cei casnici. Datorita usurintei de utilizare si a timpului scurt de executie a lucrarilor, aceste instrumente devin indispensabile indiferent de utilizare.

Product added to wishlist
Product added to compare.